Zima u kraljevskom gradu


U organizacji Turističke zajednice Srebrenik na svečan način otvorena manifestacija “Zima u kraljevskog gradu”, a riječ je o jednom potpuno novom projektu i manifestaciji u ovom gradu.

“Zima u kraljevskom gradu- Srebrenik 2019” – naziv je projekta Turističke zajednice grada Srebrenik, kojim je ukrašena uža gradska zona povodom nastupajućih praznika. Sinoć su svijetleće dekoracije potpuno promijenile izgled i ambijent grada, što je izazvalo oduševljenje kod građana, posebno djece.
Uljepšana je gradska fontana, zanimljivi su i posebni dekorativni ulazi na šetalištu, svijetleće zimske fontane, tunel želja, osvijetljena stabla… Posebno zanimanje i oduševljenje kod najmlađih je izazvala velika novogodišnja jelka, postavljena u samom centru grada.

Upriličena je i press konferencija u prostorijama Turističke zajednice Srebrenik na kojoj su govorili predsjednik TZ Srebrenik Mato Jurić i gradonačelnik Nihad Omerović. Cilj ovog projekta je popravljanje imidža grada, dolazak većeg broja gostiju i generalno stvaranje ljepše slike i ambijenta, a predsjednik Turističke zajednice najavio je i nove projekte i aktivnosti.

Please follow and like us: